dissabte, 1 de novembre del 2008

DESPRÉS DE LES PETJADES D'UN ASTEROIDE AL BAGES












A raó de l’ultima sortida amb el Sr. Agustí Alcaraz, en que vaig tenir la magnifica ocasió de poder gaudir de les belleses que aquesta natura ens ofereix en matèria de fets i transformacions geològiques, vam acordar tornar a repetir una nova sortida, aquest cop es va unir al grup el meu amic Jordi Griera, de sobrenom “El Mestre”.
Vaig també convidar al inseparable amic Antonio Mora i Vergés, però aquesta vegada es veu que la predicció de pluja, el va espantar. Espero que en una propera ocasió podem gaudir de la seva companyia i com no, dels seus bons coneixements en el camp de la natura.

Quedarem a les 9 del matí a Mura, l’Agustí, en Jordi i un servidor. Tinc de manifestar que la puntualitat en aquest cas, ha estat novament “Britànica”.

Emprenem camí en direcció al Coll d’Estenalles. A mig camí, l’Agustí observa una salamandra a la carretera, decideix aturar el cotxe i retirar-la de l’asfalt, perquè no sigui víctima d’un atropellament. Fet que felicito i que penso, diu molt de la sensibilitat d’aquesta persona.
Reprenem la marxa fins l’alçada del camí que ens porta a la Falconera, on deixem el cotxe i ens disposem a observar una sèrie de formacions rocoses, que es troben al costat esquerra de la carretera. Cadascun de nosaltres, exposa la seva hipòtesi sobre el que creu o pot intuir al respecte, ja que en aquests casos ningú te tota la raó certa, i qui creu que la te, va molt equivocat.
Després d’una llarga xerrada, decidim retornar en direcció Mura-Rocafort i dirigir-nos fins al paratge anomenat Les Baiones 404 m. N 41º 43.489 E 1º 54.233, (molt a prop de la masia de Casajoana en el terme municipal del Pont de Vilomara i Rocafort).
Arribats en aquest lloc, podem contemplar una balma on es trobava situada una de les masies més antigues d’aquesta contrada, avui completament enderrocada. Es tracta del Mas de les Ballones o Baiones.
En les roques que formen el que podríem dir-ne, la teulada, trobem una sèrie de restes que pensem, són restes d’asteroides, que en quedat incrustats en aquestes roques.
Degut a l’erosió que han sofert aquestes roques, podem observar aquest fet amb un cert relleu, i per tant són dignes de ser observades i analitzades.

En aquests temes tinc de dir un cop més, que no hi entenc res en absolut, però si em desperta un cert interès, el profunditzar en aquesta matèria.

Cadascú pot pensar, opinar i rebatre les tesis i hipòtesis que vulgui. Però escoltar i aprendre dels teus companys, sempre enriqueix la teva ment.

Retornem a Mura, amb el plaer que ens ha ofert la natura i desitjant retrobar-nos ben aviat, a fi de seguir gaudint d’aquestes meravelles.


2 comentaris:

antoniomora.verges@blogger.com ha dit...

Hola Joan;

Com sempre magnifiques imatges !!!!

Quan a la certesa d'impactes d'objectes procedents de l'espai exterior; cientificament tothom ho admet.

altra cosa però son els exemples concrets; això si?, això no ?

Us acompanyava en aquesta ocasió un expert i el resultat obtingut aixi ho acredita.

Com sempre, gràcies Joan.

Fills i Amics del Burés, Esgarrapacrestes, Sensepixels ha dit...

enhorabona per aquest magnific blog....soc assidu de les zones de Montserrat i Sant Llorenç del Munt i serra de l'Obac, he quedat sorprès en veurà ressenyes en el teu blog de llocs que ignorava que existissin...envio direcció del meu blog, per si el vols visitar...anims i a continuar amb aquesta magnifica feina de recerca

http://esgarrapacrestes.blogspot.com/