dilluns, 5 de juliol del 2010

REVOLT DE LA CAPELLA


El Revolt de la Capella, està situat al costat esquerra de la carretera de Matadepera a Navarcles BV-1221 Km 11,900 31T 415428 4612519.

Hi podem trobar un monòlit que diu: RICHARD BENASCO ARGEMÍ TORMENTA ET FLAMMAS VINCERE SOLA FIDES + POT VIT VII-IX-MCMXXXVI

Que en català significa més o menys: RICARD BENASCO ARGEMÍ,LA MÀQUINA DE GUERRA I LES FLAMES NOMÉS LES POT VÈNCER LA FE. 7 de setembre de 1936

Es tracta d'un assassinat a trets en aquest lloc, d'un empresari castellarenc i que fou cremat amb benzina una mica més avall.

La seva mort, fou certificada gràcies a la dentadura, i també a unes claus que es van trobar en el lloc dels fets.

És una més, de les atrocitats comesses durant la guerra civil del 1936.

Sobre aquest fet, el senyor Jordi Guillemot en parla a la seva web: http://www.caudelguille.com

Descansi en pau.

8 comentaris:

Giorgio ha dit...

Benvolgut Escoda,

no et faci vegonya citar les fonts d'on treus-copies gairebé tot el què escrius. En aquest cas la informació que cites de les claus, dentadura etc.Et recordo que la meva pàgina, caudelguille.com, com la teva, permet la còpia sempre i quan citis les fonts (és una de les condicions). Et prego que rectifiquis aquest error.

Jordi Guillemot

Joan Escoda Prats ha dit...

Estimadisim Guillemot,
No em fa vergonya res. Sempre m'es tractat com un poca-vergonya, com un lladre d'arqueologia.
Mura en va plé d'aquest assasinat, que et penses que tu ets el descobridor i que tens el dret de tractar-me com tu vols.
Em sembla que vas equivocat aquesta vegada.
Tu a lo teu, que jo vaig a lo meu.
Joan Escoda i Prats.

Joan Escoda Prats ha dit...

Ah, per si no ho sabies, aquest señor va ser director de la fàbrica Tolrà a Castellar del Vallès.

Giorgio ha dit...

Benvolgut Escoda,

Equivocar-se és humà i rectificar és de savis, però tu pel que es veu no t'equivoques mai i de rectificar, ni una coma. En quant als continguts de la teva pàgina, no et prens ni la molèstia de redactar pel teu compte. Copy-Paste: ets un DEPREDADOR de coneixement en tota regla. Estigues atent a la jugada.

Giorgio ha dit...

Benvolgut Escoda,

veig que has rectificat, i això et fa una mica més savi. I jo m'he de disculpar per no haver vist que havies rectificat. Evidentment jo em vaig prendre la molèstia de parlar directament amb els familiars d'en Benasco i vaig deixar de banda la rumorologia que, si t'expliqués, arribava a dir un grapat de bestieses sobre el cas. No comentaré les TEVES paraules sobre si sóc descobridor de res o si tú ets un lladre d'arqueologia o si jo SEMPRE et tracto de poca-vergonya ... la qüestió plantejada era bastant més senzilla i qualsevol que sàpiga llegir ho entendrà perfectament.

Joan Escoda Prats ha dit...

Jordi, tens la pell molt fina i ho sento per tú.
El protagonisme et fa creure, que ets un èsser tant important que comparat amb Déu, aquest es troba a segona linea.
Com jo no tinc, ni la cultura, ni els estudis, ni la mundologia, ni la sensibilitat, ni tampoc la pell tant fina com tú. Ni tampoc ser escriure i tinc de fer COPIAR-PEGAR, i el meu gran delicte va ser mostrar les coordenades de la cova del Puigdoure, batejada per tú com Regal-Marcet, i que tenies que haber anomenat Regal-Guillemot.
Vull deixar molt clar i des d'aquí la meva decisió sobre aquests fets:

Demano: Que el dia que vulguis vens personalment a casa meva (teva), dones la cara i parlem de tots aquests afers personalment. Fins que no arribi aquest moment, jo et declaro "Persona non grata" i no vull ser molestat més, per part teva.

Joan Escoda.

Giorgio ha dit...

Benvolgut Escoda,

veig que el passat et llastra sempre al mateix lloc. Per a mi està tot molt clar: la cova Regal-Marcet (Puigdoure, Regal-Escoda...com més t'abelleixi) VA SER ESPOLIADA i això JA ÉS OFICIAL DE TOTES TOTES. Quina va ser la teva contribució? Tú sabràs. Jo sí sé la feinada que he tingut durant anys amb aquest assumpte, però alguns tenen la pell tan dura que els hi resúa tot i si poden, et roben la cartera. Tens la dèria de parlar en privat no sé ben bé de què, pero mai no FAS RES: TAMBÉ TU tens el meu telèfon i si hi tens tan interès, digues dia i hora però no facis tanta declaració d'intencions ni em facis perdre el temps. FETS I menys paraules.

Joan Escoda Prats ha dit...

Pregaria a Déu Nostre Senyor:

Déu meu, deixem viure en pau els quatre dies que em queden de vida.
T'ho demanem Senyor.

Fes que en Guillemot visqui a Sant Llorenç en pau, i deixi Mura, la Diputació, i el pobre fuster que es guanya la vida treballant.
T'ho demanem Senyor.

Il·lumina les ments pensants de tots els estudiosos del Parc, i en especial la seva.
T'ho demanem Senyor.

Perdonans a tots Senyor, i fes que aquesta terra Catalana, sigui cada dia més tolerable.
T'ho demanem Senyor.

En definitiva, Déu Totpoderòs. Feu que aquest senyor Guillemot, m'oblidi en el seu sub-conscient.
Us ho demanem Senyor.

Amén.