divendres, 13 de gener del 2012

MOLÍ DE CAN CÒDOL










El Molí de Can Còdol 297 mts, ETRS-89  31T 409085  4608151 es tracta d'un molí fariner situat al costat de la riera de can Còdol o de Sanana, a uns 200 metres de la masia de Can Còdol.
Consta de gairebé de tots els elements característics. A la part posterior té una Bassa ETRS-89 31T 409104  4608155: una construcció de planta quadrada amb una cavitat interior de secció circular, d'una gran profunditat, que servia per impulsar la força a les moles. La part superior és revestida amb carreus ben escairats.
El molí pròpiament és una construcció de tamany mitjà, de planta més o menys quadrada. Té una entrada lateral amb arc adovellat. A la cambra interior, que està coberta amb una magnífica volta de canó, queden vestigis del mecanisme del molí: un bancal on hi ha col·locada la pedra inferior de la mola, mentre que la superior ha desaparegut. A un nivell soterrani, s'observa l'arc del forat de sortida del carcabà, el qual ha quedat parcialment cobert de terra i pràcticament tapat. 
En el bancal de la mola, es pot observar la inscripció "1778".

2 comentaris:

Francesc Cladellas ha dit...

Bonic lloc, llàstima dels pintors de la segona foto
aprofito per desitjarte un bon any que encara no ho havia fet
algún dia em de parlar de repetir alguna sortideta, el que passa que la tractora dreta encara la tinc una mica fotuda
Salut
Francesc

Joan Escoda Prats ha dit...

Amic Francesc,
Ja saps que sempre ets benvingut a totes les meves sortides. Tant sols tens de dir-me quan vols tornar a sortir en mi. Últimament em dedico a fer sortides conjuntament amb el meu germà per la part de Vacarisses. Sempre seràs benvingut amb nosaltres. Tant sols tens de dir-me quan vulguis venir. Una forta abraçada.