divendres, 29 d’agost de 2014

FONTFIGUERA
FONTFIGUERA 588 mts, 31T 392904  4617203 es tracta d'una masia del segle XVIII, formant un conjunt amb un grup de tines, un cobert i una nau de construcció moderna adossada a la casa.

La casa ha estat bastant reformada externament. Gairebé s'hi han adossat dependències a tots els costats.

El nucli central és de planta rectangular, amb coberta de doble vessant, i té planta baixa, planta primera i golfes.

La part més interessant del mas és la corresponent a les tines, que formen un conjunt actualment desendreçat però que es conserva gairebé integrament. En total són set tines adassades. En un cobert que es troba a migdia hi ha una altra tina. I la tina de l'amo, que era la més gran, es troba adossada a la façana posterior de la casa. Aquesta última té una curiosa rampa per accedir a la part superior. Antigament hi havia una altra tina on ara hi ha la pallissa. També hi ha alguns tinois. Actualment les tines es destinen a diversos usos.

La masia es troba al peu del camí de Rajadell a Castellfollit del Boix. És una zona força muntanyosa. Hi ha conreus a la vora, que fins fa poc eren treballats pels masovers que encara viuen a la casa. Fa pocs anys que el propietari (Cal Masana) ha volgut recuperar les terres i conrear-les, de manera que els masovers han esdevingut llogaters
Publica un comentari a l'entrada