dimecres, 3 d’abril del 2013

BALMA DE LES BAIONES







BALMA DE LES BAIONES  401 mts.  31T 408898  4619815

Aquesta balma es troba situada en el terme municipal del Pont de Vilomara i Rocafort. Es tracta d'una balma obrada molt ben conservada. Podeu descarregar-vos la ruta a:

dimarts, 22 de gener del 2013

RESTAURANT CAL ROC











El RESTAURANT CAL ROC 227 mts. 31T 389669  4585453 ETRS-84 està situat dins el terme municipal de Guardiola de Font-Rubí. Sortint d’aquesta població, cal agafar la carretera BP-2126 en direcció a Sabanell i en el quilòmetre 4,5 aproximadament surt una pista forestal que porta al esmentat restaurant. Trobareu indicacions.

Us recomano fer-hi una visita gastronòmica, es tracta d’un restaurant en que la relació qualitat preu és d’allò millor. Les seves especialitats son carns a la brasa i quan dic a la brasa em refereixo a brasa de llenya, no com d’altres que tenen brasa de pedra volcànica, que això no és brasa ni res. Com a bons restauradors us recomano l’ànec amb peres i molts més plats cuinats.

El tracte es insuperable, el xef Sr. Albert cuida la seva clientela com si fos la seva pròpia família i et sens com a casa teva.

No cal dir que disposa d’una gran varietat de caves i vins amb denominació d’origen Penedès. Jo us recomano que tasteu el vi  DURONA.

DURONA és el nom que rep el terrer propietat d’Heretat Mont-Rubí a la finca l’Avellà on es cultiva la Sumoll. Aquest vi, està compost per Sumoll (50%) i d’altres varietats negres com la Garnatxa, Samsó (Carinyena), Merlot i Cabernet Sauvignon, i neix com el petit Gaintus (el varietal pur de Sumoll).

DURONA pretén apropar conjunció varietal en equilibri amb la filosofia d’elaborar vins genuïns. El seu color és intens i l’aroma afruitat, té l’empremta d’espècies i deixa entreveure un lleuger matís mineral. En boca és de nou complex i saborós, amb els càlids i especiats caràcters afruitats d’un negre mediterrani que revela un bon equilibri entre la fruita i la fusta.

La seva criança és de 12 mesos en bótes de roure francès i americà de primer i segon any. La seva elaboració és vinificació amb pre maceració en fred, extraccions suaus a base de pigeage, fermentacions i maceracions llargues (45 dies) i la seva producció és de 12.500 ampolles numerades.

Ara ja sou vosaltres els qui teniu l’última paraula. Jo tant sols em permeto recomanar-vos aquest lloc i aquest vi. 

LA COMARQUINAL





































La COMARQUINAL  346 mts. 31T 0390673  4591896 ETRS-89, es tracta d’una masia catalogada del segle XVI recentment rehabilitada i restaurada que s’ha convertit en un “HOTELET AMB ENCANT”.

Aquesta finca es troba situada molt a prop del poble de Sant Quintí de Mediona, tant sols a 55 quilòmetres de Barcelona i el seu nom prové de la contracció “La Coma de l’Arquinall”, antiga heretat ja mencionada en documents de l’Arxiu de la Corona d’Aragó en un pergamí de data 13 de març del 1012, es trobava en l’anomenada “Tierra de Frontera”, franja entre els dominis del Compte de Borrell al voltant de la vila comtal de Barcelona i les terres del sud en poder dels moriscos.
La finca actual manté els símbols d’acollida que durant els temps passats van servir de far per el viatger: els enormes xiprers que s’emmarquen a l’entrada de la masia principal i la palmera centenària que reflexa el passat, probablement colonial, dels antics propietaris, oberts a acollir i protegir en els seus murs a viatgers de diferents orígens i procedències.

Per a més informació us aconsello visitar la seva pàgina web:  http://masiaturismorural.wordpress.com