diumenge, 12 d’abril de 2009

LA FONT DE CASASSAIES, CORNADELLES I LA BALMA DEL FLEQUER

Són les vuit del matí quan ens trobem a Mura els components del grup, en aquesta ocasió som en Pere Galí, en Jordi Griera (el mestre), i un servidor.
El nostre objectiu per avui és anar a la recerca de la Font de Casassaies en primer lloc, per després pujar fins a Cornadelles i finalment visitar la Balma del Flequer.

Bé doncs, agafem el cotxe i ens dirigim cap a Rocafort de Bages per camí rural asfaltat, que ens porta fins aquesta població. Aquí prenem la carretera BV-1124 en direcció al Pont de Vilomara, arribats al quilòmetre 4,300 veiem un rètol indicatiu de les Tines de la Vall del Flequer i Oristrell, deixem el cotxe en front d'aquest trencall, i ens disposem a fer el camí a peu. Caminats uns metres, veiem un trencall a mà esquerra que porta a una pedrera, nosaltres seguim pel de la dreta. Més endavant trobem un altre camí a l'esquerra que porta a Oristrell, el passem de llarg, i continuem per la pista forestal paralels al torrent del Flaquer. Quan portem recorregut un quilòmetre i mig aproximadament, trobem una barraca de pedra seca a la nostra esquerra, continuem fent camí deixant els trencalls de les Tines del Bleda, i les de l'Escudelleta.
Fets uns 2,700 quilòmetres, trobem de nou un grup de tines al costat mateix del torrent del Flaquer, anomenades les Tines del Ricardo. En aquesta mateixa confluència trobem un desviament a la nostre esquerra, que fa cap a la masia del Flequer, nosaltres continuem per la dreta seguint la pista.
Als 5,300 quilòmetres ens trobem un altre desviament que a l'esquerra, que condueix a Rocafort de Bages, a la dreta i quasi no visible el camí, porta a Cornadelles, i seguint recte a Casassaies. Agafem doncs aquest últim.
Als 6,500 quilòmetres trobem de nou un altre desviament que a l'esquerra porta fins a la masia de Casassaies. Nosaltres continuem recte.
A uns 50 metres a la nostra dreta, trobem un caminoi que està assenyalat amb una pila de pedres, doncs bé, agafem aquest camí fins arribar a trobar les roques del torrent de Casassaies i seguint per sobre d'aquestes retrobem de nou el camí, fent cap en questió de minuts a la Font de Casassaies 510 mts. N 41º 41.608 E 1º 56.244.
Després de fer la visita de rigor, decidim que ja és hora d'omplir la panxa.

Desfem camí i ens dirigim a pujar a Cornadelles 510 mts. N 41º 41.877 E 1º 56.110, arribats a l'encreuament abans assenyalat, prenem el camí de pujada uns 200 metres, a partir d'aquí aquest s'acaba, i tenim de pujar pel dret, passant pel costat d'una barraca de pedra seca 465 mts. N 41º 41.891 E 1º 56.173 fins arribar al cim, on trobem les restes del que va ser en temps passats una torre de guaita, i que avui tant sols en resta un tros de paret. Des d'aquí podem contemplar la muntanya màgica de Montserrat i el perfil de Casassaies. Ha valgut la pena pujar-hi.
Antigament en aquesta contrada hi havia el Mas de Cornadelles, doncs s'han trobat documents de l'any 1305 que en fan esment, però avui ja no en queda res.

Saciada la nostre curiositat i netes les nostres ments, tornem a baixar continuant el camí fins a trobar la cruïlla que porta al Flequer, seguim per aquest camí uns 300 metres, fins a trobar una tina a la nostre dreta d'on surt un petit caminoi mig esborrat que passant entre roques i brusca, ens condueix fins a la Balma del Flequer 366 mts. N 41º 42.044 E 1º 54.952. Es tracta d'una balma obrada i que en èpoques de molta pluja, l'aigua s'escola per sobre d'aquesta balma formant un petit salt.

Retornem pel mateix camí fins retrobar-nos amb el vehicle, i ens dirigim de nou a Mura, arribant a dos quarts de dues del migdia i donant per acabada l'excursió.
El total de la caminada ha estat d'uns 17 quilòmetres, i el temps emprat d'unes 5 hores i mitja.

2 comentaris:

antoniomora.verges@blogger.com ha dit...

Hola Joan ;

Una sortida extraordinària, amb uns immillorables companys.

Felicitats !!!

francesc ha dit...

ostres Joan!! una bona caminada eh, no estic acostumat a veure't caminar tant, per cert, evidentment estic interessat en els waipoints i si tinguessis algun track també. Salut i camins