El Cep (Vitis Vinifera) és una planta de secà que té arrels molt profundes, fins a 5 metres de fondària i pertany a la família de les vitàcies.
És un arbust de fulla caduca i una planta enfiladissa que s'aguanta gràcies als Circells, petites branques que es cargolen al suport que troben. Normalment els ceps tenen un tronc (soca o rabassó) de poca alçada degut a la poda.
De la soca en surten unes branques primes anomenades Sarments, d'aquests en surten fulles (Pàmpols).
Durant els mesos d'abril i maig, les fulles o pàmpols van creixent, i no és fins al juny que es produirà la floració, l'esclat de les flors.
Al setembre, el fruit ja ha madurat. Ho podem notar pel color: més suau i blanquinós en el cas del verd, i ennegrit i lilós en el negre, és el moment de collir-lo, fer la verema.
Quan a la fi del segle XIX els vinyers europeus van ser arrasats per la Fil·loxera (Viteus Vitifolii), devastador pugó que destruïx les arrels, es van importar espècies americanes resistents. D'aquesta manera, es van empeltar les races de Vitis Vinifera sobre les arrels americanes.
És un arbust de fulla caduca i una planta enfiladissa que s'aguanta gràcies als Circells, petites branques que es cargolen al suport que troben. Normalment els ceps tenen un tronc (soca o rabassó) de poca alçada degut a la poda.
De la soca en surten unes branques primes anomenades Sarments, d'aquests en surten fulles (Pàmpols).
Durant els mesos d'abril i maig, les fulles o pàmpols van creixent, i no és fins al juny que es produirà la floració, l'esclat de les flors.
Al setembre, el fruit ja ha madurat. Ho podem notar pel color: més suau i blanquinós en el cas del verd, i ennegrit i lilós en el negre, és el moment de collir-lo, fer la verema.
Quan a la fi del segle XIX els vinyers europeus van ser arrasats per la Fil·loxera (Viteus Vitifolii), devastador pugó que destruïx les arrels, es van importar espècies americanes resistents. D'aquesta manera, es van empeltar les races de Vitis Vinifera sobre les arrels americanes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada