dimecres, 4 de maig de 2011

TRAILWALKER INTERMON OXFAM PER MURA


La Trailwalker passarà aquest cap de setmana pel Bages i el Vallès
Aquest és un esdeveniment a nivell mundial, que neix com a entrenament de resistència pels militars Gurkhas destinats a Hong Kong i al 1997 Oxfam va encarregar-se d’organitzar la marxa a Hong Kong i a després es va exportar a altres seus Oxfam.

La Promoció Turística de les Valls del Montcau col·labora en una caminada solidària anomenada Trailwalker que es durà a terme els dies 7 i 8 maig. La caminada està organitzada per Intermon Oxfam i serà la primera vegada que es faci en territori espanyol i en concret passarà pel Bages i el Vallès.
Hi han uns 211 equips inscrits, això representa unes 1300 persones perquè cada equip es compon de 4 corredors i 2 persones de suport logístic. Hi han alguns equips del Bages, entre els quals Nat's (Sant Fruitós de Bages) o el Centre Excursionista de Mura. També hi ha equips del Vallès i d’altres comarques catalanes, així com equips estrangers. L’organització de l’esdeveniment mobilitza a més de 1500 persones en l’organització i atraurà a diferents esportistes d’elit, entre els que hi podria haver per exemple Edurne Pasaban.
El tram que recorrerà les comarques catalanes és l’anomenada ruta d’Els 3 Monts que uneix tres parcs naturals com són: Montseny, Sant Llorenç del Munt i Montserrat.

Per a fer el traçat del Trailwalker -ruta de 100km a fer en 36h- s’ha adaptat una mica; els equips participants sortiran de Santa Maria de Palautordera i passaran per 7 controls més -entre ells: Figaró, Sant Feliu de Codines, Sant Llorenç Savall- (hi han controls on poden descansar i on tindran atenció mèdica) entre els quals hi ha 2 controls al terme municipal de Mura -un al coll d'Estenalles i l’altre al Centre Cívic del municipi de Mura, després van cap a Rellinars i acaben a Monistrol de Montserrat (a l’estació del cremallera).

A Mura, com a altres municipis per on passa el Trailwalker, es faran activitats complementàries obertes a tothom que vulgui participar i gaudir d’unes jornades a la natura i amb cultura. Aquestes activitats són: la fira d’artesans els dies 7 i 8 entre la plaça de l’església i el Pla de Cal Roca; un concert de cant coral, el dissabte 7 de maig a l’església de Sant Martí de Mura, a càrrec de l'Agrupació Coral de Matadepera i una demostració de tir amb arc, a l’esplanada del Centre d'Interpretació del Parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, el dissabte 7 de maig a la tarda.

Intermón Oxfam Trailwalker és un esdeveniment de treball en equip. El voluntariat és una manera fantàstica de conèixer gent, unir-se amb col.legues o amics, tirar-se unes bones rialles i formar part d'un dels esdeveniments esportius i solidaris més destacats i, el més important, reaccionar contra la injustícia.

Intermón Oxfam Trailwalker és un exercici logístic enorme, no només perquè abasta 100 quilòmetres, sinó perquè necessitem gent durant 36 hores. No podríem realitzar l'esdeveniment sense els nostres voluntaris i voluntàries. Es requereixen gairebé 150 voluntaris realitzant diferents tasques durant tot l'esdeveniment.
Per a més informació: http://trailwalker.intermonoxfam.org/