diumenge, 29 de juny del 2008

COVA REGAL-MARCET






























Cada persona té les seves metes i il·lusions en la seva vida. En el meu cas, una de les meves majors il·lusions, era poder visitar l'enigmàtica cova Regal-Marcet i tal vegada per motius, que ara no vénen al cas.
Fa ja uns anys que tenia notícies de la seva existéncia, però no de la seva ubicació.
No m'ha estat fàcil localitzar-la, tot el contrari. Ha estat un treball ardu i que m'ha dut el meu temps, per determinar el seu enclavament, però per fi he vist satisfets els meus desitjos.
Els meus estudis en cartografia i fotografia han estat vitals, a fi veure satisfeta la meva tasca.
L'estudi del terreny sobre la meva cartografia dissenyada especificament per el cas, ha estat l'eina principal, sense oblidar les diferents incursions sobre el terreny.
Molts es preguntaran com he esbrinat la existéncia d'aquesta cova. La resposta és molt fàcil. El programa Sitmun és una eina a l'abast de qualsevol persona i que permet veure diferents dades i aspectes del patrimoni cultural d'aquest país. Aquest ha estat el meu motor principal d'informació. La resta ja corre a càrrec de la meva investigació.
Des d'aquí vull donar les gràcies, a tot un equip d'amics i col·laboradors, que sense les seves ajudes, no hagués estat possible realitzar aquest desig.
Gràcies: Érick, Antoni, Lluís, Jaume, Pere, Francesc, Tomàs i Jordi (El Mestre). Cadascun de vosaltres, heu aportat el vostre òbol al projecte. Altra vegada, mil gràcies.
La cova Regal-Marcet 586 mts. N 41º 40.643 E 1º 56.880 és considerada la llar de la comunitat del Mal Pas. Les seves dimensions són de 34,5 metres de llarg per uns 2 metres d'ampla.
Des d'aquí us recordo la necessitat de preservar el medi ambient, ja que és la vida per a tots nosaltres.

6 comentaris:

antoniomora.verges@blogger.com ha dit...

Joan;
Als molts titols que ja tens, s'afegeix avui el de Cavaller de les Terres Altes i Senyor de la Cova Regal Escoda.
El bon Déu ens va donar la facultat de posar noms, i per mi, aquest lloc serà sempre la Cova Regal Escoda.
Felicitats !!!!

enicolas ha dit...

Felicitats Joan!! Llàstima que la vegada que vam anar ens quedesim només a uns metres...això si de desnivell considerable.
Quan hi fiquin un bar aprop hi tornem :)

E.

Joan Escoda Prats ha dit...

Les coordenades d'aquest lloc, han estat esborrades per desig exprés del Sr. Jordi Guillemot i Marcet (descubridor de la cova).
Us convido entrar a:
http://forums.ccrtvi.com/viewtopic.php?t=155585&sid=24497f785847ada84d5c6fb02db23f25

Joan Escoda Prats ha dit...

Vist i observat que aquest Senyor, Jordi Guillemot, no té cap dret en fer-me eliminar unes dades, que estàn publicades en el SITMUN per part de la Diputació de Barcelona, i analitzant els seus procediments, torno de nou a fer-les publiques.

Joan Escoda i Prats.

jguillemot ha dit...

Sr. Escoda
Davant de l'expoli evident d'un jaciment arqueològic que vostè ja coneix, els 'meus procediments' de demanar-li educadament i per pura prudència que retirés les dades gps em semblen, com a mínim, raonables i més encara vist els centenars de casos d'expolis com aquest. Jo ho tinc clar, vostè titubeja. No seré jo qui qüestioni els seus drets i encara menys la seva llibertat d'expressió, faltaria més! Sàpiga en qualsevol cas, que la Diputació podria replantejar-se la publicació d'aquestes dades.
Salutacions,

Jordi Guillemot

Joan Escoda Prats ha dit...

Sr. Jordi Guillemot,
Avui estem a 13 d'Abril de 2009 i de moment no veig que la Diputació de Barcelona s'hagi replantejat suprimir les coordenades del programa Sitmun pel que respecta a la cova Regal-Marcet, tal com vosté molt bé preconitzava.
Es que tal vegada no ho creuen convenient?
O veuent i s'han replantejat que aixó es un fet de "Pecata Minuta" i que no n'hi ha per a tant, com vostè pensa?.
És tant sols la menva opinió.

Joan Escoda i Prats.