diumenge, 3 d’agost de 2008

DE LA VALL A LES REFARDES

Eren les 9 del matí del dissabte 2 d'agost. En aquesta ocasió i a fi de fer més fàcil l'excursió, ja que no disposàvem de molt temps, vam decidir tots els companys de caminada que el millor era, deixar un dels cotxes al camí d'Entreforcs i l'altre a la Casa de la Vall 620 mts. N 41º 41.536 E 2º 00.026
Iniciem el camí des de l'esmentada casa, en direcció al Pantà de Les Solanes 559 mts. N 41º 42.380 E 2º 00.516 passant pel Coll de la Creu Gener 617 mts. N 41º 42.036 E 2º 00.173. Arribats a l'esmentat pantà i un cop recreats amb la seva força majestuosa, he de reconèixer que és sensacional. Recull les aigües del torrent del Soler i del torrent de la Font d'Apolònia
Aclarir tant sols un fet, que possiblement doni lloc a confusió. Si feu cas del mapa del Centre Excursionista de Terrassa, aquest pantà el denomina com el pantà del Soler. Això no és cert. Aquest pantà està situat dins la demarcació de la masia de Les Solanes, d'aquí que el seu nom correcte, sigui el de Pantà de les Solanes.
Fet l'aclariment, continuem el camí en direcció a la masia de Les Refardes, sense oblidar que també dispossa d'un pantà anomenat Pantà de Les Refardes 533 mts. N 41º 42.775 E 2º 00.269. Aquest pantà és alimentat pel torrent de les Refardes.
Aquesta finca pertany al municipi de Mura (Bages) i està situada dins el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac.
La masia de Les Refardes-Gaiadea és molt més que una finca de Mura, a part d'una masia, és també un col·lectiu que treballa en favor de l'agroecologia, el foment de les energies renovables i l'impuls de la producció i el consum de varietats locals.
Podeu obtenir més informació, visitant la seva pàgina web: http://www.lesrefardes.com/
Iniciatives com aquestes són les que aquest país necessita, en comptes de tanta especulació.