dimarts, 22 de gener de 2013

LA COMARQUINAL

La COMARQUINAL  346 mts. 31T 0390673  4591896 ETRS-89, es tracta d’una masia catalogada del segle XVI recentment rehabilitada i restaurada que s’ha convertit en un “HOTELET AMB ENCANT”.

Aquesta finca es troba situada molt a prop del poble de Sant Quintí de Mediona, tant sols a 55 quilòmetres de Barcelona i el seu nom prové de la contracció “La Coma de l’Arquinall”, antiga heretat ja mencionada en documents de l’Arxiu de la Corona d’Aragó en un pergamí de data 13 de març del 1012, es trobava en l’anomenada “Tierra de Frontera”, franja entre els dominis del Compte de Borrell al voltant de la vila comtal de Barcelona i les terres del sud en poder dels moriscos.
La finca actual manté els símbols d’acollida que durant els temps passats van servir de far per el viatger: els enormes xiprers que s’emmarquen a l’entrada de la masia principal i la palmera centenària que reflexa el passat, probablement colonial, dels antics propietaris, oberts a acollir i protegir en els seus murs a viatgers de diferents orígens i procedències.

Per a més informació us aconsello visitar la seva pàgina web:  http://masiaturismorural.wordpress.com