divendres, 29 d’agost del 2014

FONTFIGUERA








FONTFIGUERA 588 mts, 31T 392904  4617203 es tracta d'una masia del segle XVIII, formant un conjunt amb un grup de tines, un cobert i una nau de construcció moderna adossada a la casa.

La casa ha estat bastant reformada externament. Gairebé s'hi han adossat dependències a tots els costats.

El nucli central és de planta rectangular, amb coberta de doble vessant, i té planta baixa, planta primera i golfes.

La part més interessant del mas és la corresponent a les tines, que formen un conjunt actualment desendreçat però que es conserva gairebé integrament. En total són set tines adassades. En un cobert que es troba a migdia hi ha una altra tina. I la tina de l'amo, que era la més gran, es troba adossada a la façana posterior de la casa. Aquesta última té una curiosa rampa per accedir a la part superior. Antigament hi havia una altra tina on ara hi ha la pallissa. També hi ha alguns tinois. Actualment les tines es destinen a diversos usos.

La masia es troba al peu del camí de Rajadell a Castellfollit del Boix. És una zona força muntanyosa. Hi ha conreus a la vora, que fins fa poc eren treballats pels masovers que encara viuen a la casa. Fa pocs anys que el propietari (Cal Masana) ha volgut recuperar les terres i conrear-les, de manera que els masovers han esdevingut llogaters

1 comentari:

KRT ha dit...

Una amiga m’ha “nominat” per a una mena de jocs d’aquests que fan tanta mandra, que vol difondre els blogs mitjançant una cadena piramidal. Com que el joc m’ha semblat senzill i de bona fe, m’hi he afegit… i m’he permès de “nominar” el teu blog.

Si vols, només es tracta de contesar unes preguntes sobre gustos literaris; després, “nominar” uns altres onze blogs que t’agradin (posant-hi a cada un l’enllaç per accedir-hi) i passar-los l’enllaç del teu per si volen respondre el qüestionari i continuar la cadena.

T’ho envio sense cap compromís: si et ve de gust, respon, nomina i fes-ho córrer.
Una abraçada. Bona Diada! Ara és l’hora!

KRT

http://ramoncarrete.blogspot.com.es/2014/09/liebster-awards.html