dimecres, 14 de maig del 2008

DE LA BALMA DE LES PANSES A LA TORRE DE GUAITA




Eren les 9 del matí, tenia ganes d'anar a la recerca de la balma nomenada de "Les Panses", disposava de les coordenades del Centre Excursionista de Terrassa i de l'informació que en Miquel Ballbè i Boada dona en el seu llibre "Topònims de Sant Llorenç del Munt i rodalia".
Aquest, la situa entre el paratge de la Soleia i Can Mas, prop del torrent de l'Arbocet o del Home Mort, al terme de Talamanca.
Aquesta vegada m'acompanya la meva millor amiga, "La Reina".
No diuen que el gos és el millor amic de l'home?. Doncs la millor amiga de l'home, n'es la gossa i en aquest cas la Reina, que és com es diu. Es tracta d'una gosseta pacifica, maca i molt juguetona.
Bé, ja tots dos preparats i amb les motxilles a punt, decidim emprendre el camí en direcció a Rocafort, fent cas del waypoint Terrassenc assenyalat en el meu GPS.
Arribant a l'alçada del camí que porta a l'antiga granja d'en Bleda, tombem a la dreta i ens enfilem pel camí del costat de la riera, no és un camí fàcil, degut a que les últimes pluges l'han malmès bastant, però amb l'ajut de la reductora aconseguim assolir el punt esmentat.
Es hora de començar a obrir motxilles i esmorzar, i així ho fem.
La meva amiga porta uns ossos i una mica de pinso, jo un entrepà de fuet i per beure aigua de Mura, que ben bona n'es.
Acabada aquesta tasca, ens decidim a localitzar la balma de les Panses.
Ah noi¡¡¡¡, desprès de pujar i baixar, anar a la dreta, a l'esquerra, endavant i endarrere, no trobem indicis d'aquesta famosa Balma de les Panses.
Ja és la segona vegada que els "Waypoints" del Centre Excursionista de Terrassa ens juguen una mala passada. No ho entenc. Tant difícil és fer les coses correctament i no confondre al públic ?
Avui en dia el GPS pot i dona, una exactitud de metres, per no dir centímetres. El que no pot ser és, que els errors siguin de quilòmetres. Em dona tota la sensació que aquests punts que s'indiquen des del Web del Centre Excursionista de Terrassa, en estat elaborats sobre un mapa de l'Alpina, a "bulto" i sense cap tipus d'exactitud. No vull dir que diguin mentides, però no diuen la veritat.
En fi, que ja cansats de voltar i no trobar la Balma de les Panses, decidim continuar el camí direcció a Trullàs fins a trobar el trencall, que ens porta al antic camp de tir al plat. Es aquí, quan fem parada i fonda i ens decidim a observar amb l'ajuda dels nostre binocles tot l'entorn muntanyenc, com són el Puig Andreu, el turó del Malpàs, el Montcau i el Puig Cogull.
Al arribar en aquest últim, ens donem compte de que una estructura més o menys estranya, es divisa en el cim d'aquesta muntanya i per tant decidim esbrinar de que es tracta.
Li comento a la meva amiga, que tinc ganes d'anar fins al cim del Puig Cogull 615 m. N 41º 42.864 E 1º 58.072 per veure d'a prop aquesta estructura misteriosa, que em vist amb els binocles, i li pregunto que li sembla, si m'acompanya o no.
Em respon bordant, que ja podem anar, que si m'acompanya.
Comencem la pujada pel dret, ja que no veiem cap camí que surti des del lloc on estem. Desprès d'uns 15 minuts, arribem dalt del cim, i allò que semblava tant misteriós, resulta ser una torre de guaita, però de les antigues i casolanes.
Aprofitem gaudir de la vista que aquest indret ens brinda i decidim retornar els dos de nou cap a casa, donant per ben aprofitada aquesta visita i agraint la seva companyia.




3 comentaris:

Kokeclimb ha dit...

M'agradaria sapiguer si al final vas trobar la bauma de les panses, ho comento perquè veig que hi figures com a autor a la foto que hi ha a la galeria del moianès.Gràcies per el blog.

Kokeclimb ha dit...

M'agradaria sapiguer si al final saps el punt exacte de la balma de les panses ja que a la galeria del moianés la foto que hi ha hi surts com a autor.Gràcies per el blog.

Kokeclimb ha dit...

M'agradaria sapiguer si al final saps el punt exacte de la balma de les panses, ja que he vist que hi figures com a autor de la foto a la galeria del moianés. Gràcies per el blog.