dijous, 1 de maig del 2014

COVA GRAN DE LES FOGUEROSES















La COVA GRAN DE LES FOGUEROSES està situada en el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac a 910 mts. (s.n.m.).
Pertany al terme municipal de Sant Llorenç Savall. En aquest indret trobem les agulles de les Fogueroses anomenades: L'Agulla Petita, l'Agulla Mitjana, la Roca Baixa de les Fogueroses, la Roca de la Cova Gran de les Fogueroses, les cingleres de Parany Gangrenós, la Roca Encavalcada o de l'Equilibri, el Paller de les Fogueroses, la Germaneta del Gegant, la Germana del Gegant, el Gegant de les Fogueroses i els Castellots de les Fogueroses.

La Cova Gran de les Fogueroses, suma un recorregut total de 120 mts, repartits entre varies galeries i nivells. És una de les coves amb gran quantitat d'estalactites, algunes d'elles ja malmeses.

Aquesta cova no la trobareu en cap mapa, ja que des de que es va descobrir, van optar per no fer-ne massa publicitat, ni assenyalar el seu enclavament.
No hi obstant, com que jo soc dels que penso que la muntanya de Sant Llorenç, no pertany a cap persona en concret, i que tothom té dret a conèixer aquestes meravelles que la natura ens ha donat, m'ofereixo a les persones de bona voluntat, que vulguin visitar aquest entorn, es posin en contacte amb mi mitjançant el correu electrònic:  murata35@gmail.com i amb molt de gust, els informaré de com arribar-hi.