dijous, 1 de maig de 2014

TINES DE LA ROVIRA
Les TINES DE LA ROVIRA, 381 mts. Es troben situades molt a prop de la Font de la Rovira, aquestes tines no surten esmentades en cap llibre. Suposo que ningú en te coneixement, perquè aquestes construccions, no son d'interès pels qui es dedicant al suport i manteniment del Patrimoni Natural de la nostra comarca (Bages), sigui la Diputació o bé la Generalitat de Catalunya. Però bé, que hi farem si son així.

Es troben dins del terme municipal del Pont de Vilomara i Rocafort a 381 mts. (s.n.m.), i el seu estat es de bona conservació. Per tant crec oportú no publicar les seves coordinades, per tal de que qualsevol desaprensiu pugui malmetre el seu estat.

Això si, com crec que tothom té dret a gaudir d'aquestes meravelles del passat, qui estigui interessat en visitar-les, li prego m'ho faci saber i amb molt de gust l'informaré com arribar-hi.

2 comentaris:

David Hernández ha dit...

Hola Joan,

Celebro que tornis a publicar ressenyes de nou.

En relació a aquestes tines, si es troben aquí:

UTM31N - ETRS89 409267.8 4616077.1

Vull que sapigues que ja apareixien amb el nom de "Tina del Mal Pas" al mapa d'Alpina de 2006. Si amb una simple ortofoto del Vissir3 de l'ICGC fas una ullada en aquestes coordenades veuràs que apareixen una restes d'edificació que tenen tota la pinta de ser unes tines amb un recinte de parets que l'envolten.

Endavant amb la bona feina!

David

Joan Escoda Prats ha dit...

Gràcies David per la teva informació, però ja saps que els topònims no són del tot encertats i la meitat s'els inventen. Penso que no te cap relació el Malpàs amb aquestes tines, doncs aquesta muntanya anomenada Malpàs dista bastants quilòmetres d'aquestes tines. Si tenim en comte que els mapes de l'Alpina estàn plens d'errors, no m'es del tot vàlid aquest topònim. Investigaré no hi obstant el sue origen a fi de poder esbrinar quin nom tenien quan es van construïr. Gràcies per tot i et tindré informat quan sàpigue quelcom més.